Postup přípravy receptu Turecká pizza:
Droždí rozpustíme v 1/4 l vlažné vody. Dohladka rozmícháme s moukou a solí. Necháme 45 min. odpočinout. Omytá rajčata zbavíme jader, oloupeme a nakrájíme. Cibulky nakrájíme šikmo na kolečka. Paprikové lusky podélně rozkrojíme, zbavíme jader, nasekáme. Petržel drobně nasekáme. Mleté maso, paprikové lusky, petržel, sůl, pepř, papriku a kmín smícháme. Cibuli najemno nakrájíme a přimícháme do sekané. Červené cibule nakrájíme na kolečka.
Troubu předehřejeme na 225 °C. Těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Vytvarujeme do vaniček s okrajem. Potřeme olejem plechy, vaničky na ně rozložíme a naplníme masovou směsí. Přidáme další připravené ingredience a potřeme olejem. Okraje zahneme dovnitř. Pizzu pečeme zhruba 15 min.