Postup přípravy receptu Tvarohová pěna s fíky:
Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu vymícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladu, až hmota začne želírovat. Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme metličkou do tvarohové hmoty. Naplníme do čtyř formiček a necháme, nejlépe přes noc, ztuhnout v chladničce. Portské víno a badyán ohřejeme v hrnci. Fíky omyjeme, nakrájíme na plátky a necháme ve víně táhnout. Tvarohovou pěnu vyklopíme na dezertní talířky, upravíme s portským a fíky a ozdobíme lístky máty.