Použité suroviny receptu Tvarohové myši se šlehačkou:
250 g tvarohu
| 200 g hladké mouky
| 1 sáček prášku do pečiva
| 6 lžic mléka
| 500 ml oleje
| 3 vejce
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 ztužovač šlehačky
| 2 lžičky mleté skořice
| dle potřeby moučkový cukr
Postup přípravy receptu Tvarohové myši se šlehačkou:
V míse promícháme tvaroh s vejci. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme ke tvarohové směsi, kam také přiléváme mléko. Suroviny společně zpracujeme ve vláčné těsto. V kastrolku rozehřejeme olej. Pomocí lžíce vykrajujeme z těsta noky-myši a smažíme je z každé strany dozlatova, asi 1 minutu. Před každým nabráním těsta je dobré lžíci namočit do studené vody, těsto se pak nelepí. Usmažené myšky osušíme ubrouskem, zbavíme je tak přebytečného tuku. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem. Na závěr pak myši ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicí a pocukrujeme.
Fotky receptu Tvarohové myši se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!