Postup přípravy receptu Tvarohovo-cibulový koláč:
Těsto smícháme z mouky, 1/2 KL soli, vody, 40 ml oleje, 1 vejce a pomocníka na kynuté těsto podle návodu na obalu. Těsto ihned vyválíme na kruh o tloušťce asi 4 mm, vložíme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy, okraje dobře přimáčkneme k formě.
Na náplň nakrájíme cibuli na kolečka a na rozpáleném oleji a másle spolu s kořením a solí podusíme přibližně 3 minuty. Necháme vychladnout. Pak přimícháme do cibule tvaroh a náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. Na polevu smícháme sýr s kořením, vejcem, žloutkem a nalijeme na náplň. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C asi 35 minut.
Podávat můžeme teplé i studené.