Použité suroviny receptu Tvarohový dezert se želatinou a ovocem:
piškoty
| 500 g tvaroh
| 125 g másla
| rum
| 1/2 l mléka
| 1 vanilkový cukr
| 3 lžíce želatiny
| ovoce čerstvé /kompotované/
| 250 g cukru krupice
| 3 lžíce kakao
| 3 vejce
Postup přípravy receptu Tvarohový dezert se želatinou a ovocem:
Do většího hrníčku si nalijeme 1/4 litru studeného mléka. Do něj dáme 3 velké lžíce želatiny a necháme to stát aspoň 2 hodiny. Po 2 hodinách se k té namočené želatině přidá ještě asi 250 ml vařícího mléka a rozmixuje se to.
Pak do mixéru přidáme tvaroh, cukr, máslo, žloutky a vanilkový cukr s trochou rumu. Vše řádně rozšleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme to těsta. Polovinu této světlé směsi dáme stranou, do druhé přidáme 2 - 3 lžíce kakaa na obarvení.
Do formy si nalijeme část těsta, poklademe piškoty a střídavě lijeme tmavou a pak světlou hmotu. Piškoty můžeme vícekrát prokládat. Taky prokládáme čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Takto naplníme celou formu.
Tvarohový dezert se želatinou dáme ztuhnout do lednice nebo na chvilku do mrazničky. Ztuhlý tvarohový dezert se želatinou nakrájíme a můžeme podávat.
Fotky receptu Tvarohový dezert se želatinou a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!