Použité suroviny receptu Tvarohový dort tvarožník:
200 g polohrubé mouky
| 1/2 balení kypřícího prášku
| 75 g cukru
| 1 balení vanil. cukrů
| 1 špetku soli
| 1 vejce
| 1/2 citronu strouhaná kůra
| 150 g změklé Hery
| 1 balení vanil. pudingu
| 500 g změklého tvarohu plnotučného
| 125 g cukru
| 1 balení vanil. cukru
| 4 vejce
| 150 g rozpuštěného a zchlazeného másla
| 20 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Tvarohový dort tvarožník:
Na vále smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, citrónovou kůru a máslo. Vše propracujeme ručně na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice. Těsto vyválíme a vyformujeme na dno dortové formy (prům. 26 cm) a následně pak prsty vymačkáme po stěně okraj cca 3 cm vysoký. Dno těsta několikrát propícháme vidličkou. Náplň: Pudingový prášek dobře rozmícháme s tvarohem, cukrem a vanilínovým cukrem. Pak přidáme vejce a tekuté vychladlé máslo. Vše dobře utřeme, aby náplň byla hladká. Náplň nalijeme do formy na připravené těsto a posypeme mandlovými lupínky. Horní a spodní ohřev: cca 200°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 180°C (nepředehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 4 (předehřátá trouba)
Doba pečení: 55-60 min Po upečení necháme tvarožník vychladnout ve formě.