Použité suroviny receptu Tvarohový dortík s rybízem a čokoládou:
250 g rybízu
| 200 g polohrubé mouky
| 200 g moučkového cukru
| 3 vejce
| 100 g rozehřáté čokolády na vaření
| 50 g kakaa
| 5 lžic teplé vody
| 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
| 100 g strouhaného perníku na posypání
| rybíz na ozdobu
| Krém:
| 250 g tučného měkkého tvarohu
| 2,5 dl smetany ke šlehání
| 2 sáčky vanilinového cukru
| 1 sáček cukrářské želatiny v prášku
Postup přípravy receptu Tvarohový dortík s rybízem a čokoládou:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme teplou vodu a ještě chvilku šleháme. Opatrně a pozvolna vmícháme mouku s kakaem, kypřicím práškem a rozehřátou čokoládou a na závěr tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Tvaroh rozmícháme s cukrem a ušlehanou smetanou. Upečený piškot po vychladnutí posypeme opranými kuličkami rybízu a pokryjeme tvarohovým krémem, do kterého jsme těsně předtím vmíchali želatinu (připravenou podle návodu na obalu). Povrch uhladíme, posypeme perníkem a necháme dobře vychladit. Při podávání krájíme dortík na kostky nebo vykrajovátkem na kolečka a každý kousek ozdobíme několika kuličkami rybízu.
Fotky receptu Tvarohový dortík s rybízem a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!