Použité suroviny receptu Tvarohový koláč s rajčaty:
200 g polohrubé mouky
| 350 g netučného tvarohu
| 80 g másla
| sůl
| 2 vejce
| 150 g čerstvého bylinkového sýra
| čerstvě mletý bílý pepř
| nastrouhaný muškátový oříšek
| 0,5 kg drobných rajčat
| tuk a mouka na vysypání formy (průměr formy 28 cm)
Postup přípravy receptu Tvarohový koláč s rajčaty:
Mouku, polovinu tvarohu, máslo a špetku soli vypracujeme ve vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout. Formu vymažeme a vysypeme, troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a vytvarujeme okraj vysoký asi 1 centimetr. Na několika místech zlehka propíchneme vidličkou a dáme péct přibližně na 10 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Utřeme čerstvý sýr s druhou polovinou tvarohu a žloutky a ochutíme pepřem a muškátových oříškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Rozetřeme na koláč. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme tvrdší část kolem stopek a klademe řeznou plochou na sýrovou pěnu. Dopékáme v troubě asi 30 minut. Mezery mezi rajčaty můžete vyplnit půlkami světlých a tmavých oliv.
Fotky receptu Tvarohový koláč s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!