Použité suroviny receptu Tvarohový medulánek s mandlovým křupáním:
360 g polohrubé mouky
| 300 ml mléka
| 250 g polotučného tvarohu
| 200 g tuku na pečení
| 2 ks středně velkých banánů
| 4 lžíce medu+na ozdobu
| 2 ks žloutků
| mandlové lupínky na ozdobu
| špetka soli
Postup přípravy receptu Tvarohový medulánek s mandlovým křupáním:
Tuk na pečení rozpusťte a rozšlehejte s mlékem, tvarohem, medem a žloutky. Přidejte mouku se špetkou soli a promíchejte směs do hladkého těsta. Přidejte plátky banánů a opatrně promíchejte. Směs nalijte do vymazané koláčové formy o průměru asi 28 cm a pečte při 200 °C asi 30 minut dozlatova. Nechejte vychladnout 30 minut a servírujte medulánek nejlépe ještě teplý, posypaný mandlovými lupínky a pokapaný medem.
Fotky receptu Tvarohový medulánek s mandlovým křupáním:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!