Postup přípravy receptu Tvarohový řez s vůní citronu:
Z bílků a nastrouhané kůry z půlky citronu vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a pak do nich postupně zapracujeme mouku smíchanou s kakaem, olej, vymačkanou citronovou šťávu a nakonec sníh. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 180°C. Necháme mírně vychladnout, překlopíme a stáhneme papír.
V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem, tvarohem a citronovou kůrou do hladkého krému. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu krému, uhladíme a necháme ztuhnout.
Na krém přijde ještě čokoládová ozdoba podle vlastní fantazie. Tvarohový řez s vůní citronu můžeme klasicky přelít čokoládovou polevou, nebo použít čokoládové ozdoby. Lze i kombinovat: Mléčnou čokoládu rozpustíme nad parou, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom polevu nalijeme do zdobičky a bez špičky uděláme na tvarohovém krému náčrt obrysu knihy. Pracujeme rychle, protože poleva tuhne! Knihu potom vyplníme kupovanými čokoládovými lístečky.