Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tykvové kukuřičné chlebánky

fotka Tykvové kukuřičné chlebánky
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 56

Použité suroviny receptu Tykvové kukuřičné chlebánky:

100 g tykvové dužiny  | 250 g celozrnné pšeničné mouky  | 200 g hladké kukuřičné mouky  | 1 kostka droždí  | 2 lžíce medu  | 200 ml vlažného mléka  | dle chuti: sůl  | 50 g rozpuštěného másla  | 3 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu Tykvové kukuřičné chlebánky:

1. Dužinu nakrájíme na kostky a v malém množství vody při­krytou vaříme 5 min. Nechá­me okapat a protřeme sítem.
2. Smícháme 250 g pšeničné a 175 g kukuřičné mouky, uděláme jamku a do ní roz­drobíme droždí. Promícháme s medem a 100 ml mléka. Asi 15 min. necháme kynout.
3. Kvásek promísíme s mou­kou, přidáme zbylé mléko, špetku soli, tekuté máslo, ci­tron, tykvové pyré a vypracu­jeme těsto. Přikryjeme a ještě 45 min. necháme kynout.
4. Plech vytřeme olejem a po­sypeme zbylou kukuřičnou moukou. Z těsta vytvarujeme 12 malých bochánků, dáme je na plech a necháme asi 30 min. kynout. Troubu přede­hřejeme na 175 °C. Chle­bánky pečeme asi 35 min.


Fotky receptu Tykvové kukuřičné chlebánky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tykvové kukuřičné chlebánky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !