Postup přípravy receptu Tykvové kukuřičné chlebánky:
1. Dužinu nakrájíme na kostky a v malém množství vody přikrytou vaříme 5 min. Necháme okapat a protřeme sítem.
2. Smícháme 250 g pšeničné a 175 g kukuřičné mouky, uděláme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Promícháme s medem a 100 ml mléka. Asi 15 min. necháme kynout.
3. Kvásek promísíme s moukou, přidáme zbylé mléko, špetku soli, tekuté máslo, citron, tykvové pyré a vypracujeme těsto. Přikryjeme a ještě 45 min. necháme kynout.
4. Plech vytřeme olejem a posypeme zbylou kukuřičnou moukou. Z těsta vytvarujeme 12 malých bochánků, dáme je na plech a necháme asi 30 min. kynout. Troubu předehřejeme na 175 °C. Chlebánky pečeme asi 35 min.