750 g kysaného zelí
| 300 g uzeného masa
| 300 g vepřového masa
| 50 g slaniny
| 1 paprika
| 2 lžíce sádla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/4 litru kysané smetany
| špetka soli
Postup přípravy receptu Uherský guláš se zelím:
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky nakrájené uzené maso a stejně velké vepřové maso. Doplníme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou a paprikou. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahustlou přidáme k masu se zelím. Doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti dosolíme popřípadě opepříme.