750 g mouka pšeničná hladká
| 1/3 lžičky cukr moučky
| 1 kostka droždí
| 2 lžičky soli
| 2 lžičky oleje rostlinného
| 2 lžičky octu
| trochu kmínu
| 3 - 4 dcl vody
| ořechová jádra směs para ořechy, vlašské nebo lískové ořechy podle toho co máte rádi
Postup přípravy receptu Úžasňácký chleba:
Droždí + cukr zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít. Přidáme kromě ořechů vše ostatní a zpracujeme těsto - pozor na vodu, přiléváme postupně!
Necháme v teple vykynout cca 30 minut.
Opět těsto propracujeme, zapracujeme do těsta ořechy, vytvoříme bochánek, položíme ho na pomoučený plech a necháme opět kynout cca 15 minut.
Potřeme studenou vodou, posypeme kmínem.
Pečeme: 250°C 15 minut, pak snížíme teplotu na 150°C a pečeme 45 minut. Po vytažení z trouby chleba potřeme studenou vodou.
Fotky receptu Úžasňácký chleba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!