Použité suroviny receptu Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce:
500 g uzené rolované plece
| 1 šlehačka
| 200 g sušených švestek
| 2-3 lžíce hladké mouky
| 5 lžic povidel
| cukr
| 1-2 lžíce másla
| rum
Postup přípravy receptu Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce:
Na másle orestujeme povidla se sušenými švestkami, jemně zaprášíme moukou a zalijeme vývarem z uzeného masa. Švestkovou omáčku provaříme, dochutíme rumem a cukrem a scedíme.
Uvařené uzené maso naporcujeme.
Porce uzené plece položíme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme šlehačkou. Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce ihned podáváme.
Fotky receptu Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!