Použité suroviny receptu Uzené maso naložené v jalovci:
3 kg vepř. krkovice
| 300 g soji
| 300 g bobulí jalovce /drceného/
| 300 g kandysového cukru
| 1,5 g ledku
| 3 l vody
| 2 str. česneku
Postup přípravy receptu Uzené maso naložené v jalovci:
Připravíme nálev z 3 l vody, 300 g soli, 1,5 g ledku, 300 g rozdrcených jalovcových bobulí, 2 stroužků česneku a 300g rozdrceného kandysového cukru.
Kořeněný nálev se převaří a po vychladnutí se jím přelije maso naložené do sudu.
Sud se přikryje utěrkou a zatíží dřevěným víkem.
Maso se po třech týdnech konzervuje uzením v horkém kouři, které trvá stejně jako nakládání - 3 týdny.
Fotky receptu Uzené maso naložené v jalovci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!