Postup přípravy receptu Uzené maso s růžičkovou kapustou :
Rýži propláchneme a dáme vařit na 20 minut do osolené vody. Mrkev očistíme a nakrájíme na malé nudličky nebo nastrouháme nahrubo a osmahneme na másle. Přilijeme asi 150 ml vody, osolíme, opepříme a přikrytou dusíme asi 5 minut. Pak pokličku odstraníme a zprudka necháme odpařit vodu. Mrkev pak odstavíme a udržujeme teplou.
Troubu předehřejeme na 80 °C. Kapustu důkladně očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Zespoda je nařízneme do kříže a vaříme v osolené vodě cca 10 minut. Rýži odstavíme z plotny, přikryjeme utěrkou a pokličkou a necháme ještě pár minut dojít.
Kapustu slijeme, smícháme s mrkví a také udržujeme v teple. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Necháme ji zesklovatět na másle, vmícháme mouku a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a podle potřeby ochutíme octem. Omáčku pak vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Uzené opečeme na másle z obou stran několik minut.