Použité suroviny receptu Uzené s ananasovou salsou:
300-400 g uzené rolky nebo kolínka s kouskem kůže
| trochu oleje na potírání
| 1 lžíčku světlého medu
| NA SALSU
| 100 g čerstvého nebo konzervovaného ananasu, nakrájeného na kostičky
| 1 velkou čerstvou chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou nadrobno
| 1 lžíčku přírodního cukru
| 1 lžičku sójové omáčky
| 1 lžíci sekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
| K PODÁVÁNÍ
| salátové nebo čekankové lístky
Postup přípravy receptu Uzené s ananasovou salsou:
1. Nejprve si připravte salsu: Smíchejte všechny suroviny, ochutnejte a posuďte sami, jestli chcete ostřejší nebo jemnější verzi. Podle toho přidejte čerstvou chilli papričku. Potom omáčku nechte pár minut odpočívat.
2. Nakrájejte uzené na plátky a kůži nařízněte nebo kuchyňskými nůžkami nastřihněte až k masu (plátek se pak pod grilem nezkroutí). Zapněte gril a nechte ho tři minuty rozehřívat. Maso trochu potřete olejem a grilujte z každé strany asi tři minuty. Pak ho potřete medem a grilujte ještě minutu. Před podáváním ho nechte dvě až tři minuty odpočívat, volně zakryté alobalem.
3. Podávejte spolu s lístky salátu a kopečkem salsy. Hodí se k němu i opékané brambory a zelené fazolky dušené na másle.
Fotky receptu Uzené s ananasovou salsou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!