Použité suroviny receptu Uzený vývar se špenátovým svítkem:
200 g uzeného masa
| 150 g kořenové zeleniny
| 60 g polohrubé mouky
| 100 g špenátového protlaku
| 2 vejce
| 1 lžička oleje
| špetka muškátového květu
| nové koření
| celý pepř
| majoránka
| sůl
Postup přípravy receptu Uzený vývar se špenátovým svítkem:
V litru vody uvaříme maso, zeleninu vcelku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek.
Svítek: ušleháme tuhý sníh z bílků, vlijeme ochucený žloutek, vmícháme mouku a vymačkaný špenát, rozetřeme asi 1 cm vysoko na vymazanou a lehce vysypanou formu velikosti talířku. Pečeme v horké troubě dorůžova.
Fotky receptu Uzený vývar se špenátovým svítkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!