Použité suroviny receptu Vafle s rybízovou šlehačkou:
8 vaflí
| 200 g červeného rybízu
| 150 g krystalového cukru
| 2 kelímky dobře vychlazené smetany ke šlehání
| kuličky rybízu na ozdobu
Postup přípravy receptu Vafle s rybízovou šlehačkou:
Rybíz oberte, omyjte, osušte a rozmačkejte. Vše přeceďte a šťávu nalijte do kastrolu. Zasypte cukrem, svařte a za stálého míchání nechte zhoustnout. Odstavte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte do ní po lžících rybízovou hmotu. Pomocí cukrářského sáčku ji naneste na vafle, ozdobte kuličkami rybízu a ihned podávejte.
Fotky receptu Vafle s rybízovou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!