Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 98 |
|
|
Použité suroviny receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny:
na ozdobu:
| 1,5 lžíce sezamové semínko
| těsto:
| 1,5 lžičky sušené droždí
| 30 g máslo
| 1 lžička cukr krupice
| 3 ks vejce
| dle hustoty: mléko
| 1/2 kg hladká mouka
| 1,5 lžičky sůl
Postup přípravy receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny:
Do odměrky rozklepneme vejce a mlékem dolijeme do 380 ml. Pak obojí přelijeme do nádoby v pekárně.
Do vajec s mlékem přidáme máslo, sůl, mouku, cukr a nakonec droždí. V tomto případě zvolíme program Sprint, velikost menší a barvu světlou.
Když je ukončen poslední proces hlazení těsta, vršek potřeme vlažnou vodou, posypeme sezamem, necháme dokynout a upéct.
Upečený vaječný světlý chléb vyklopíme na mřížku, necháme zchladnout a můžeme podávat.
Fotky receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!