Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.10. 2025
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vaječný světlý chléb z domácí pekárny

fotka Vaječný světlý chléb z domácí pekárny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 98

Použité suroviny receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny:

na ozdobu:  | 1,5 lžíce sezamové semínko  | těsto:  | 1,5 lžičky sušené droždí  | 30 g máslo  | 1 lžička cukr krupice  | 3 ks vejce  | dle hustoty: mléko  | 1/2 kg hladká mouka  | 1,5 lžičky sůl

Postup přípravy receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny:

Do odměrky rozklepneme vejce a mlékem dolijeme do 380 ml. Pak obojí přelijeme do nádoby v pekárně.

Do vajec s mlékem přidáme máslo, sůl, mouku, cukr a nakonec droždí. V tomto případě zvolíme program Sprint, velikost menší a barvu světlou.

Když je ukončen poslední proces hlazení těsta, vršek potřeme vlažnou vodou, posypeme sezamem, necháme dokynout a upéct.

Upečený vaječný světlý chléb vyklopíme na mřížku, necháme zchladnout a můžeme podávat.



Fotky receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !