Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.03. 2025
Dnes má svátek Miroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Valašské frgále

fotka Valašské frgále
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Valašské frgále:

Na 3 frgále:  | 500 g polohrubé mouky  | 2 žloutky  | 125 g másla  | 75 g moučkového cukru  | 1/4 l teplého mléka  | 35 g droždí  |  špetka soli  |  citronová kůra (čerstvě nastrouhaná nebo koupená sušená  | Libovolná náplň: tvarohová, maková, ze sušených hrušek, nebo třeba pouze borůvky  | Tvarohová náplň:  | 1 lžíce cukru  | 1 vanilkový cukr  | 2 tvarohy  | 2 žloutky  |  rozinky namočene v rumu, popř. rozředíme trochou mléka

Postup přípravy receptu Valašské frgále:

1 frgál se dělá většinou pouze z 1/3 těsta. Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout cca 2-3 hodiny. Vykynuté těsto rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň. Na těsto se může dát náplň.

Na jeden frgál smícháme lžíci cukru, vanilkový cukr a cca 50 g tuku, přidáme 2 tvarohy (nejlepší jsou klasické kostky, s vaničkovým mám špatné zkušenosti - je řídký), 2 žloutky, rozinky namočene v rumu, popř. rozředíme trochou mléka. Na tvaroh se může nastrouhat perník na strouhání.

Nakonec frgál posypeme drobenkou (polohrubá mouka, moučkový cukr, máslo), necháme ještě chvíli dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C. Opravdový frgál ma mít na řezu vyšší vrstvu náplně než těsta. Po upečení a krátkém vychladnutí se může omastit a pokapat rozpuštěným máslem, do kterého přidáme rum.


Fotky receptu Valašské frgále:

Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgále
Fotky vložil: damami,Mangovka,jelena 
Hodnocení receptu Valašské frgále
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles