300 gr šlehačky
| 40 gr vanilkového cukru
| 1 vanilkový lusk
| 20 ml vodky nebo tequily
| 1,5 - 2 plátky plátků želatiny nebo 8 g sypké želatiny
| 50 gr čokolády na vaření
| trochu šlehačky
| 1 druh ovoce podle sezóny
Postup přípravy receptu Vanilková pana cotta:
Želatinu vložíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Ramu Cremefine vložíme společně s cukrem, obsahem vanilkového lusku a vodkou do rendlíku a ohřejeme asi na 40 – 50 °C. Důkladně rozmícháme a přidáme želatinu (směs se nesmí vařit !). Opět rozmícháme a nalijeme do mističek. Necháme řádně ztuhnout. Před podáváním ponoříme mističky na chvilku do horké vody, pana cotta se tak uvolní a lehce ji vyklopíme. Pana cottu podáváme s čerstvým ovocem, nejlépe se hodí jahody, maliny a ostružiny, nebo můžeme z ovoce připravit omáčku (ovoce se krátce podusí ve troše vody s cukrem, lehce zahustí solamylem a nechá se vychladit) anebo ji podáváme s rozehřátou, Ramou Cremefine zředěnou čokoládou.
Fotky receptu Vanilková pana cotta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!