Postup přípravy receptu Vanilková zmrzlina s ovocem:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, po částech vyšleháme téměř vařící mléko, pak směs procedíme do vypláchnutého kastrolu a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne, nesmí se ale vařit! Krém ochutíme vanilinovým cukrem, vychladíme, nalijeme do rovné kovové misky pro tvorbu ledu a necháme v mrazicím prostoru chladničky (nebo v mrazničce) trochu zmrazit. Mezitím ušleháme smetanu, lehce vmícháme nakrájené ovoce a spařené, oloupané a nakrájené mandle. Částečně zmrazený krém vyklopíme do mísy, přidáme připravenou šlehačku a lehce, ale důkladně vše promícháme. Krém znovu nalijeme do misky pro tvorbu ledu a necháme zmrazit do tuha. Chvíli před podáváním chladničku zapojíme na normální stupeň chlazení (z mrazničky zmrzlinu přeložíme do chladničky), pak zmrzlinu vyklopíme na dobře vychlazenou mísu a ozdobíme šlehačkou. Porce nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě.