Použité suroviny receptu Vanilkové bezé s malinami:
1 vanilkový lusk
| 140 g cukru
| 2 bílky
| 100 ml smetany ke šlehání
| 100 g zmrazených malin
Postup přípravy receptu Vanilkové bezé s malinami:
Troubu předehřejeme na 120 °C. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábeme dřeň a smícháme se 125 g cukru. Bílky ušleháme dotuha, přitom pomalu přisypáváme vanilkový cukr. Dortový sáček s velkým hvězdicovým nástavcem naplníme sněhem. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme v rozestupu 2,5 cm 40 hvězdiček. Při mírně otevřených dveřích trouby je sušíme asi 60 min. Po vychladnutí sejmeme z plechu. Smetanu se zbylým cukrem ušleháme dotuha. Maliny - až na několik plodů na ozdobu - rozmačkáme vidličkou a vmícháme do šlehačky. Trochou šlehačky slepíme vždy 2 bezé. Dáme asi na 30 min. vychladit. Ozdobíme malinami. Tip: K bezé se hodí také dílky kompotových broskví nebo směs zmrazeného drobného ovoce.
Fotky receptu Vanilkové bezé s malinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!