Postup přípravy receptu Vanilkový krém z rebarbory:
Ušleháme smetanu, měla by být hustá, ale ne příliš tuhá. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky, hodíme do pekáče, posypeme vanilkovým cukrem, přikryjeme fólií a asi 1 hodinu pečeme. Pak ji scedíme, propasírujeme, aby nám vzniklo pyré. Šlehačku opatrně s rebarborovým pyré promícháme, ale není potřeba nějaké velké zašlehávání. Chceme, aby ze šlehačky ty trpké načervenalé kousky ovoce vykukovaly. Nechceme z toho mít růžovou jednolitou. A teď to nejdůležitější! Šťávu, kterou pustila rebarbora při pečení, trochu odvaříme a zahuštěnou ji nalijeme přes tu skvělou růžovou hmotu. Chutná jako bonbón. A znovu opatrně zamícháme a dbáme, aby krém byl celý nadýchaný. Pak hmotou opatrně naplníme sklenice a její povrch, již ve sklenici, polijeme zbytkem šťávy a podáváme.