Postup přípravy receptu Adventní perníčky :
Na vál prosejeme moučkový cukr, oba druhy mouky a kypřicí prášek. Ve středu vytvoříme prsty důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme med a sádlo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme do druhého dne v chladu uležet.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm. Z tvrdého papíru vystřihneme tvar velkého zvonku a mašle a podle šablon z těsta tvary vyřízneme. Zbylé těsto rozválíme na plát silný 3-4 mm a tvořítkem z něj vykrájíme 24 malých zvonků. Perníčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem (velký zvonek s mašlí zvlášť) a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.
Na polevu smícháme dvakrát prosátý cukr s bílky a třeme tak dlouho, až je poleva hustá a lesklá. Rozdělíme ji na tři části, do jedné vmícháme špetku modrého, do druhé růžového potravinářského barviva (třetí necháme bez přibarvení), a na perníčky polevami namalujeme čísla od 1 do 24.
Po zaschnutí ozdobené perníčky trochou polevy přilepíme na velký zvonek, který také uzdobíme polevami. Na každý malý zvonek ještě troškou polevy přichytíme drobnou mašličku.