Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vařená ryba s citronovou omáčkou:
700-1000 g vykostěné ryby
| špetka soli
| několik kapek octa nebo citronové šťávy
| Omáčka:
| 125 g másla
| z 1 citronu šťáva
| 4 žloutky
| špetka soli
| 1 lžíce kaparů
Postup přípravy receptu Vařená ryba s citronovou omáčkou:
Rybí maso uvaříme v menším množství osolené a okyselené vody a udržujeme teplé. Omáčku připravíme těsně před podáváním. Rozpustíme máslo s trochou rybího vývaru a vmícháme do něj citronovou šťávu. Když se máslo se šťávou spojí, odstavíme ho a postupně do něj vmícháváme žloutky a krátce prohřejeme. Omáčku osolíme, popř. do ní podle chuti vmícháme nadrobno nasekané kapary a přelijeme ji rybou.
Fotky receptu Vařená ryba s citronovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!