Postup přípravy receptu Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou:
Maso oplácheneme, vložíme do 1 1/2 litru vařící vody, přidáme oloupanou cibuli a sůl. Při vaření maso občas obrátíme. Vaříme doměka asi 2 hodiny, ale tak, aby se nedrobilo a nerozpadávalo. Mezitím rozehřejeme na kastrole máslo, přidáme mouku a za stálého míchání umícháme světlou jíšku. Postupně přiléváme studený vývar a neustále mícháme. Když je jíška smíchaná, přilijeme zbytek vývaru a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 20 minut. Do omáčky vložíme 30 g nastrouhaného křenu, osolíme, rozmícháme a přichutíme octem. V 1/8 litru smetany rozšleháme žloutek, vlijeme do omáčky a uř nevaříme. Vařené maso nakrájíme přes vlákno na porce.