2 ks oloupané cibule
| 4 stroužky oloupaného česneku
| dle chuti sůl
| 1 lžičku celého černého pepře
| 4 kuličky nového koření
| 2 ks zadního vepřového kolena
| 1 ks menší porek
Postup přípravy receptu Vařené koleno:
Cibuli rožčtvrtíme a pak ji s česnekem, solí a kořením dáme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu. Maso vložíme do vroucí vody. Pak oheň ztlumíme a kolena zvolna vaříme asi 2 hodiny doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu - maso by mělo být stále potopené. Ke konci vaření přidáme nahrubo nakrájený porek. Částečně zchladlé maso odřízneme od kosti a nakrájíme na plátky. Podáváme s kousky uvařeného porku, nastrouhaným křenem, hořčicí a čerstvým pečivem.
Fotky receptu Vařené koleno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!