450 g hladké mouky
| 2 dl mléka
| 30 g droždí
| 60 g másla
| 2 žloutky
| citrónová kůra
| sůl
| 50 g máku na posypání
Postup přípravy receptu Vařené preclíky:
V mouce rozmícháme sůl a strouhanou citrónovou kůru. V půl dl mléka s troškou cukru necháme vykynout droždí. V ostatním mléce rozmícháme rozpuštěné máslo a žloutky. Rozmíchané mléko a vykynutý kvásek vylejeme do mouky, vypracujeme velmi tuhé těsto a necháme ho vykynout. Potom z těsta děláme dlouhé tenké válečky, formujeme je do tvaru preclíků a necháme ještě nakynout. Do poloviny pánve dáme vodu a uvedeme ji do varu. Do vařící vody klademe preclíky a když vyjdou na povrch vody, vybereme je a dáme na vymaštěný plech. Preclíky posypeme celým mákem, soli a prudce je upečeme v horké troubě.
Fotky receptu Vařené preclíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!