Postup přípravy receptu Vejce natvrdo v mletém mase:
Uvaříme natvrdo 4 vejce. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými vejci. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Na kostičky nakrájenou housku zvlhčíme vodou nebo mlékem a vmícháme do masa. Masovou směs rozdělíme na 4 části a z každé uděláme tenkou placku. Do středu položíme uvařené vejce a opatrně, ale důkladně zabalíme do masa. V misce metlou rozšleháme vejce, mléko a hladkou mouku. Připravená vejce v této směsi namočíme a pak je ještě dobře obalíme ve strouhance. Obalená vejce vkládáme do dostatečného množství horkého oleje a zvolna smažíme asi 8 min. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Při podávání vejce rozpůlíme nebo nakrájíme na silnější plátky. Obložíme listy hlávkového salátu, vhodnou přílohou jsou pečené brambory.