8 vajec
| 600 g karotky
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 250 ml mléka
| 1 žloutek
| 100 ml smetany ke šlehání
| sůl
| pepř
| worcestrová omáčka
| petržel
Postup přípravy receptu Vejce v mladé zelenině:
Vejce uvaříme natvrdo. Potom je ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Karotku očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Asi 10 minut ji povaříme ve slané vodě. Potom ji scedíme a vývar zachytíme pro další použití.
V širším kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem ze zeleniny a mlékem a několik minut za stálého míchání povaříme, až se vytvoří hladký krém. Kastrol odstavíme z plotýnky a do horkého bešamelu vmícháme žloutek. Zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a okořeníme mletým pepřem a vorčestrem.
Nakonec přidáme čtvrtky vajec, karotku a jemně pokrájenou zelenou petrželku. PŘÍLOHA: vařené brambory.
Fotky receptu Vejce v mladé zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!