Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.03. 2025
Dnes má svátek Ida
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Velikonoční aspik

fotka Velikonoční aspik
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Velikonoční aspik:

7 vajec  | 200 g majézy  | 200 g kořenové zeleniny  | 120 g steril. hrášku  | 200 g červené kapie  | 20 g práškové želatiny  | 3 kyselé okurky  |  špetka soli a pepře  | 2 lžíce octa

Postup přípravy receptu Velikonoční aspik:

Zeleninu očistíme a uvaříme do měkka v mírně osolené vodě. Necháme ji vychladnout. Potom ji nakrájíme na kostičky spolu s kyselou okurkou. Přidáme polovinu nakrájené kápie a 2/3 sterilizovaného hrášku. Osolíme, opepříme.

Želatinu si připravíme dle návodu a smícháme majonézou. Formu srnčí hřbet si vyložíme alobalem. Na dno nalejeme trochu aspiku, necháme ztuhnout, poklademe zbylými kousky kapie a hrášku, lehce potřeme aspikem a dáme opět ztuhnout.

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme si je na větší kousky. Do majonézy s aspikem vmícháme nakrájenou zeleninu, ochutíme octem, přidáme vejce a lehce zamícháme.

Připravenou směs vložíme do srnčího hřbetu a necháme v chladničce ztuhnout, nejlépe přes noc.


Fotky receptu Velikonoční aspik:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velikonoční aspik
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !