| Vložil: |  Torta |  
    | Porcí: | 5 |  
    | Doba přípravy: |  60 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  4  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Velikonoční beránek s čokoládou:
na každé vejce  1 lžíci polohrubé mouky 
 | a 1 lžíci  krupicového cukru
 | dle potřeby: tuk na vymazání
 | dle potřeby: mouka na vysypání formy
 | dle chuti: moučkový cukr na posypání
 | 1 mandle
 | Poleva:  
 | 100 g čokolády na vaření
 | 35 g tuku
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek s čokoládou:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova. 
Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.
 
Fotky receptu Velikonoční beránek s čokoládou: 
Fotky vložil: katacl,jessynka,slunicko,hlouskova,allka