Vložil: | Torta |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční beránek s čokoládou:
na každé vejce 1 lžíci polohrubé mouky
| a 1 lžíci krupicového cukru
| dle potřeby: tuk na vymazání
| dle potřeby: mouka na vysypání formy
| dle chuti: moučkový cukr na posypání
| 1 mandle
| Poleva:
| 100 g čokolády na vaření
| 35 g tuku
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek s čokoládou:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.
Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.
Fotky receptu Velikonoční beránek s čokoládou:
Fotky vložil: katacl,jessynka,slunicko,hlouskova,allka