Použité suroviny receptu Velikonoční chlebíček bez cholesterolu:
300 g celozrnné pšeničné mouky
| 230 ml sójového nebo netučného mléka
| půl balíčku sušených kvasnic
| 2 špetky soli
| 5 lžic zahuštěné hruškové nebo jablečné šťávy
| šťáva z 1 citronu
| půl šálku rozinek
| 1 šálek hrubě nasekaných ořechů
| 1 šálek nadrobno nasekaného sušeného ovoce
| 5 nadrobno nasekaných fíků
Postup přípravy receptu Velikonoční chlebíček bez cholesterolu:
V míse smícháme mouku se sušeným droždím a solí. Uprostřed směsi vyhloubíme důlek, nalijeme do něj vlažné sójové mléko a přidáme ostatní přísady. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě. Poté těsto znovu zamícháme, naplníme jím vymaštěnou a moukou vysypanou formu srnčího hřbetu, vložíme do studené trouby a při teplotě 200°C pečeme asi 60-70 minut.
Fotky receptu Velikonoční chlebíček bez cholesterolu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!