Postup přípravy receptu Velikonoční dort se špenátovou náplní:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto necháme rozmrazit. Uvaříme 6 vajec natvrdo, ponoříme je do studené vody a oloupeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme špenát, ochutíme, smícháme se 2 vejci, ricottou a 40 g parmazánu.
2. Vymastíme rozvírací formu. Dva plátky listového těsta položíme na sebe a vyválíme plát větší, než je průměr formy. Vyložíme jím formu tak, aby těsto hodně přečnívalo přes okraj. Naplníme špenátovou směsí, rozložíme vejce a posypeme parmazánem.
3. Zbylý plátek těsta vyválíme do velikostí formy a položíme na náplň. Přečnívající okraje těsta ze spodního plátu srolujeme přes vrchní plát a přitiskneme. Několikrát propíchneme vidličkou a pečeme.
Tip: Čerstvý špenát můžeme nahradit 450 g mraženého listového špenátu.