Použité suroviny receptu Velikonoční mrkvový beránek:
100 g mrkve
| 3 ks žloutky
| 125 g cukru
| 1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
| 2 lžíce citronové šťávy
| 125 g strouhaných neloupaných mandlí
| 100 g polohrubé mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 2 ks bílky
| špetka soli
| 50 g sekaných dýňových jedérek
Postup přípravy receptu Velikonoční mrkvový beránek:
1. Mrkev jemně nastrouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Promísíme mandle, mouku, kypřící prášek a vmícháme. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Předehřejeme troubu na 170 °C.
2. Formu vymastíme a vysypeme moukou. Naplníme těstem. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut. Necháme ve formě trochu zchladnout. Opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
3. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstřihneme špičku mikrotenového sáčku. Velikonočního mrkvového beránka ozdobíme polevou, jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Fotky receptu Velikonoční mrkvový beránek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!