Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Velikonoční preclíky

fotka Velikonoční preclíky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Velikonoční preclíky:

1 kg hl. mouky  | 5 dl mléka  | 200 g másla  | 1 žloutek  | 40 g droždí  | 30 g mouč. cukru  | 1 žloutek na potření  |  tuk na vymazání plechu  | 1 lžička máku  |  tlučený kmín  |  hrubá sůl

Postup přípravy receptu Velikonoční preclíky:

Z droždí, 1 lžičky cukru a trochu mléka připravíme kvásek. Prosetou mouku, mléko, máslo, žloutek a kvásek promícháme a uhněteme na těsto. Těsto necháme v teple vykynout pod utěrkou nejméně hodinu. Potom těsto znovu prohněteme, rozdělíme na n několik dílů a každý díl vyválíme na tenký váleček. Z každého válečku vytvarujeme preclík. Preclíky uložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme mákem nebo drceným kmínem nebo solí. Před pečením necháme ještě 30 minut kynout a potom upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.


Fotky receptu Velikonoční preclíky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velikonoční preclíky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !