Postup přípravy receptu Velikonoční věnec:
Nejprve si připravíme kvásek, a sice v 50 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a lžící mouky. Kvásek přikryjeme ubrouskem a necháme kynout asi 10 minut. Do mísy prosijeme mouku a pak přidáme kvásek. Dále do těsta vklepneme vejce, přidáme rozehřátý tuk, zbylý cukr a sůl a nastrouháme kůru z citrónu. Nakonec přidáme mléko. Těsto vypracujeme vařečkou tak, aby bylo hladké a vláčné. Vypracované těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři části. Z jednotlivých částí pak vyválíme delší dílky, které zapleteme do copu a vytvarujeme z nich věnec. Věnec opatrně přeneseme na tukem vymazaný plech, konec věnce slepíme pomocí peroutky a vody a necháme ještě hodinu kynout.
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a povrch věnce posypeme mandlemi těsně před vložením do trouby. Věnec vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zvolna pečeme asi 40 minut. Po cca 10 minutách teplotu snížíme, aby se věnec dobře propékal. Povrch musí být zlatý. Až bude věnec vychladlý, můžeme do volného středu vložit obarvená vejce.
Fotky receptu Velikonoční věnec:
Fotky vložil: katkina,meluzína,damami,Torta