Postup přípravy receptu Velkopáteční bochánek z jihozápadní Anglie :
V teplé vodě rozpustíme droždí. Necháme stát 5 minut. V zadělávací míse smícháme 2 šálky mouky, cukr, sůl, máslo a kmín. Důkladně promícháme. Do mísy přimícháme rozpuštěné droždí a postupně přisypáváme zbývající mouku, do zformování hladkého těsta. Rukama na lehce pomoučeném vále těsto hněteme po dobu přibližně 10 minut. Těsto přendáme do máslem vymazané mísy a otáčíme s ním, aby bylo pomaštěné. Překryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout, asi jednu hodinu. Těsto po vykynutí vyklopíme a vytvarujeme z něho velký kulatý bochánek. Dáme na tukem vymazaný plech. Povrch těsta potřeme mlékem. Překryjeme a necháme dál kynout – asi 45 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C (400 °F) a pečeme 40-50 minut. Po upečení necháme vychladit na kuchyňské mřížce.