Postup přípravy receptu Vepřová krkovička s česnekem na víně:
Maso prošpikuji stroužky česneku, využívám každého místečka.
Hodně opepřím, okmínuji a mírně osolím. Maso vložím do mísy, zaliji vínem a nechám v lednici naložené alespoň 3 dny. Každý den ráno a večer obracím. Pak víno sleji, maso ještě přisolím, dám na pekáček a vložím do rozpálené trouby, kde nechám maso zatáhnout. Maso pak mírně podliji vínem, v kterém bylo naloženo a pod obalem peču a obracím. Když je maso částečně měkké, alobal odstraním, opět podliji a peču do červena. Po upečení maso vyndám, přikryji a nechám asi 10 minut odstát na teplém místě. Po té nakrájím a servíruji s bramborem - dobré jsou jen uvařené, Šťávička je výborná. Nebo nechám vystydnout, pokrájím na tenké plátky a servíruji s dobrým chlebíčkem a cerelovým salátem.