Postup přípravy receptu Vepřová krkovička s hlávkovým zelím:
Hlávkové zelí si nakrouháme, osolíme, přidáme lžíci octa, lžíci cukru, 1/4 lžičky kmínu a zatím ho dáme stranou. Maso si nakrájíme na kousky cca 2×2 cm, osolíme, přidáme 1/4 lžičky kmínu, nakrájenou cibuli, promícháme se zelím a dáme do sádlem vymazaného pekáčku. Maso nepodléváme, přikryjeme ho a dáme péct. Jakmile se začne péct, zmírníme troubu na 180 stupňů. Během pečení promícháme a klidně můžeme dosolit. Maso budeme péct určitě kolem hodinky a půl. Kdyby se vám vypekla voda, trochu dolijete, ale mě se to nestalo. Samozřejmě musíte mít pekáček stále přikrytý.
Jídlo bude hotové až změkne maso. To bude trvat určitě hodinku a půl. Nakonec ochutnáme, a dochutíme octem, solí a cukrem. Podáváme s knedlíkem.