Postup přípravy receptu Vepřová kýta s karotkou a petrželkou:
Kýtu nakrájíme na 4 plátky o váze asi 150 g. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme. Potom teplotu zmírníme, přidáme drcený kmín a zakryjeme pokličkou. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme malé množství vývaru a zvolna dusíme doměkka. Připravíme si dušenou karotku. Mrkve nakrájíme na kolečka. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, vmícháme karotku a krátce orestujeme. Karotku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.
Vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme dušenou karotkou, přelijeme masovou šťávou. Podáváme s bramborem. Zdobíme petrželkou.