Postup přípravy receptu Vepřová kýta v rychlém lískovém těstě :
Nožem rozsekejte máslo v hladké mouce, osolte. Přidávejte postupně 1/8 litru vody. Těsto krátce propracujte, vyválejte na sílu 2cm a nechte přikryté v chladu odpočinout. Zbytek vařené kapusty zmrazte. Olej zahřejeme na vyšší střední teplotu. Vložte do něj maso a opečte po dobu 8 minut dozlatava. Osolte a po vychladnutí potřete vlastní šťávou. Kapustu uvařte rozloženou ve vodě tak, aby byla pružná, studenou vodou ji propláchněte a zabalte do utěrky. Šalotku, houby a šunku nakrájejte na malé kostičky. Šalotku duste do sklovita na 2 lžících másla. Přidejte houby a dále duste bez podlévání. Za studena smíchejte se šunkou, vejcem, smetanou, trochu soli a pepře, ochuťte. Těsto vyváleje do tenka a položte na ně slaninu a kapustu. Potom zabalte do těsta nádivku a maso a roládu položte na plech švem dolů. Roládu při pečení ve středně teplé troupě často propichujte vidličkou. Nechte 15 minut vychladnout, teprve potom rozkrojte.