Použité suroviny receptu Vepřová kýta v těstíčku s rajčatovou omáčkou:
600 g vepř. kýty
| bílý pepř
| sůl
| omáčka
| 3 lžíce oleje
| sůl
| 440 g konzervovaných rajčat
| 2 lžičky cukru
| 4 str. česneku
| pepř
| 1 cibule
| olej
| těstíčko
| 80 g parmazánu
| 2 vejce
Postup přípravy receptu Vepřová kýta v těstíčku s rajčatovou omáčkou:
Kýtu nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Vejce rozšleháme a smícháme se strouhaným parmazánem. Plátky masa obalíme v sýrovém těstíčku. Rozpálíme olej, vložíme plátky masa, ztlumíme plamen a plátky zvolna po obou stranách usmažíme.
Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přilijeme překrájená nebo drcená rajčata, osolíme i opepříme a zvolna asi 15 minut provaříme. Přisladíme.
Podáváme s těstovinami přelité rajčatovou omáčkou.
Fotky receptu Vepřová kýta v těstíčku s rajčatovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!