Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka v bramboráku:
600 g vepřová panenka
| 250 g hladká mouka
| 5 ks vejce
| 1 kg brambory
| 2 ks česnek - stroužky
| sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
| olej na pečení
Postup přípravy receptu Vepřová panenka v bramboráku:
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky do mísy. Přidáme utřený česnek, 200 g mouky, vejce, česnek a podle chuti majoránku, kmín, pepř a sůl. Panenku nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na vyšší pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme ve zbývající mouce a v bramborákové směsi. Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme dozlatova. Hotové maso pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Vepřovou panenku v bramboráku na talíři ozdobíme cherry rajčátky a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Vepřová panenka v bramboráku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!