Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně na zázvoru :
2 lžíce nakrájeného čerstvého tymiánu
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 2,5 kg rolované vepřové pečené bez kostí
| 1/2 hrnku zázvorového vína nebo suchého
| sherry či bílého vína
| 1/2 hrnku sójové omáčky
| 1/2 hrnku rostlinného oleje
| 2-3 prolisované stroužky česneku
| bylinky na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na zázvoru :
Smícháme tymián s hořčicí a pastou potřeme maso, které uložíme do mělkého pekáče. Smícháme zázvorové víno, sójovou omáčku, olej a česnek a směsí maso přelijeme, potom je přikryjeme a uložíme přes noc do chladničky. Občas obrátíme.
Hodinu před tepelnou úpravou maso necháme při pokojové teplotě ležet v marinádě. Po hodině je z marinády vyjmeme a osušíme papírovými ubrousky. Marinádu později použijeme k potírání.
Maso položíme na rošt nad tác a opékáme. Každých 15 minut obracíme, až stejnoměrně zhnědne ze všech stran. Potom rošt umístíme do nejvyšší polohy nad uhlíky. Zakryjeme kupolovým víkem.
Pokračujeme v opékání 1-1 1/2 hodiny, často obracíme a potíráme marinádou, až je maso křehké. Šťáva vytékající po vpichu musí být průhledná.
Hotovou pečeni necháme na prkénku pod alobalem asi 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme bylinkami.
Fotky receptu Vepřová pečeně na zázvoru :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!