Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s fazolkami a zázvorem:
Zázvor oloupeme a rozkrojíme na jemné nudličky, maso nakrájíme na tenké čtverečky, přidáme polovinu nakrájeného zázvoru, 1 lžíci saké a 1 lžíci sójové omáčky, necháme marinovat.
V pánvi rozpálíme olej, maso krátce orestujeme, přilijeme zbytek sójové omáčky i saké a dusíme, dokud se sójová omáčka a víno téměř nevydusí a neobalí maso, podle chuti osolíme.
Fazolové lusky očistíme a uvaříme ve vodě, do které přidáme prášek do pečiva, fazolky vaříme postupně a jakmile dostanou krásnou zelenou barvu, ponoříme je do studené vody.
Mrkev nakrájíme na nudličky a doměkka uvaříme.
Fazolky společně krátce prohřejeme s trochou másla a můžeme přidat i trochu sójové omáčky.
Do misek narovnáme fazolky, přidáme vepřové maso a dozdobíme uvařenou mrkví.