Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s knedlíkem:
Smícháme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky, přepůlenou cibuli, koření, 1/2 lžičky soli, ocet, víno a 1/4 litru vody. Povaříme a necháme vychladnout. Maso opláchneme, vložíme do mikrotenového sáčku a zalijeme připravenou marinádou. Sáček dobře uzavřeme a dáme do chladničky. Maso marinujeme 2-3 dny.
Sušené ovoce namočíme na 2 hodiny do 3/8 litru teplé vody. Maso vyndáme ze sáčku, osušíme a marinádu přecedíme. V pekáči zahřejeme máslo a na něm maso opečeme, přidáme zeleninu s kořením, sůl a pepř a osmahneme. Podlijeme 1/4 litru marinády s vodou, ve které bylo ovoce. Zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě (175 °C) dusíme 2 hodiny. Asi po hodině vybereme děrovanou sběračkou zeleninu a koření, k masu přidáme ovoce a mandle a dodusíme.
podle návodu si připravíme těsto na knedlíky a vmícháme do něj posekanou petrželku a pažitku. Navlhčenýma rukama uděláme 8 knedlíků a uvaříme podle návodu.
Maso vyndáme z pekáče a udržujeme teplé. Ve studené vodě rozmícháme solamyl, vmícháme do výpeku a dochutíme. Na talíř upravíme pečeni, knedlíky s troškou omáčky a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Vepřová pečeně s knedlíkem:
Fotky vložil: VendaD,alenab,ňamka,hanina51